Acum, știu că sunt o groază de rețete de ciorbă de burtă, care mai de care mai lăudată.
Eu o prefer cu un gust mai puțin întâlnit, o combinație de dulce-acru-picant și cu un miros specific de vită.
Adică lângă burta de vită de un kilogram, eu pun la fiert și un rasol de vită cu tot cu os, tot cam de un kilogram. Lasă un gust deosebit în zeama fiartă. Mai pun la fiert și o ceapă mare întreaga, doi morcovi potriviți, o felie bună de țelină și un ardei gras roșu tot intreg.
Las la fiert până cade carnea de pe os, apoi scot și osul, și toate legumele. Țelina, morcovul si ardeiul - curățat de piele în prealabil - le dau prin blender pana obțin un piure foarte fin. Piureul îl amestec cu 200 grame de smântână de gătit și apoi îl torn peste zeamă. Potrivesc de sare și de oțet, pun cateva boabe de piper negru și mai dau un clocot scurt.
Si gata !... Poți chema pe cei dragi la masă. Că bine ar fi să ai și companie la o așa ciorbă bună.
Culinărescu
*
892 vizite