Când ai fost ultima dată într-o pădure, la munte ?
Ai putea să aduci aerul de pădure chiar la tine în bucătărie...
Pune într-o oală la înăbușit două cepe mari și câțiva căței de usturoi, 2 linguri de ulei, și o lingură de unt. Adaugă apoi jumătate de kg de ciuperci, 2-4 cartofi, un dovlecel, o rădăcină de pătrunjel, o felie de țelină, sare și acoperă cu apă. Lasă la fiert până când sunt bune de pasat.
Pasează ingredientele până obți o cremă fină, pe care o dregi cu o cană de smântână lichidă.
Separat mai trage în tigaie câteva ciuperci tăiate potrivit, cu un praf de sare, cu o lingură de praf de usturoi și o lingură de unt.
Servește crema în bol, cu ornament din ciupercile trase la tigaie și pătrunjel verde sau mărar, tăiat mărunt. De asemenea poți servi și crutoane...
Poftă bună !
Culinărescu
*
887 vizite