Banana Bread

Cel mai bun chec cu banane

Posted by Culinarescu on 2022-05-08 Delicii culinare

Rătăcind prin internet după tot felul de povești am dat peste povestea aceasta. Nu doar că am citit-o. Am și pus în practică. Este un deliciu.

Dacă aveți prin frigider vreo trei banane uitate și aproape trecute, pasați-le ca pe un piure. Amestecați-le într-un bol cu o cană de zahăr, un ou, niște vanilie (semințele unei păstăi, extract organic sau esență), o linguriță de praf de copt și una de bicarbonat, o jumătate de cană de ulei sau unt topit și o dușcă serioasă de alcool aromat (eu am folosit niște cognac).

Dacă aveți la îndemână și niște nuci, nu ezitați să le adăugați și pe ele – eu am avut unele proaspăt luate din piață, cu scopul de a le împerechea cu niscaiva must, dar am furat o mână de nuci și pentru checul cu banane. Peste întreg amestecul, adăugați o cană și jumătate de făină, apoi turnați întreaga compoziție într-o tavă de chec non-aderentă.

Treceți tava la cuptorul preîncălzit și lăsați să se coacă 40-50 de minute, până când casa miroase îmbietor. Puteți verifica dacă este gata înfigând o scobitoare în chec: dacă aceasta iese curată, înseamnă că și checul s-a făcut. Îl puteți servi cu unt de casă și gem de merișoare, așa cum am făcut eu.

Cafeaua, ceaiul și oamenii dragi vor fi o companie plăcută. Iar ziua răcoroasă se va transforma pe loc într-una caldă și parfumată a minuni proaspăt scoase din cuptor.




Text preluat
http://www.bistromargot.ro/dimineti-parfumate-banana-bread-sau-chec-cu-banane/

*

1158 vizite

Comenteaza




Citeste si

Ciclic

Ce am fost și ce-am ajuns


Citeste si

Te iubesc

Iubirea are întotdeauna răspunsul


Citeste si

Rostul cititului

Arta lecturii


Citeste si

Despre călugării tibetani

Ei cunosc fericirea


Citeste si

Unii și alții

Când nu vine nimeni, vine Dumnezeu


Citeste si

Dar pe copiii noștri cine îi ajută?!

Niște madame care lâncezeau


Citeste si

Dragoste năprasnică

Vlad Țepeș și Katharina


Citeste si

Ziua de 10 Mai

Calendarul istoriei României