Banana Bread

Cel mai bun chec cu banane

Posted by Culinarescu on 2022-05-08 Delicii culinare

Rătăcind prin internet după tot felul de povești am dat peste povestea aceasta. Nu doar că am citit-o. Am și pus în practică. Este un deliciu.

Dacă aveți prin frigider vreo trei banane uitate și aproape trecute, pasați-le ca pe un piure. Amestecați-le într-un bol cu o cană de zahăr, un ou, niște vanilie (semințele unei păstăi, extract organic sau esență), o linguriță de praf de copt și una de bicarbonat, o jumătate de cană de ulei sau unt topit și o dușcă serioasă de alcool aromat (eu am folosit niște cognac).

Dacă aveți la îndemână și niște nuci, nu ezitați să le adăugați și pe ele – eu am avut unele proaspăt luate din piață, cu scopul de a le împerechea cu niscaiva must, dar am furat o mână de nuci și pentru checul cu banane. Peste întreg amestecul, adăugați o cană și jumătate de făină, apoi turnați întreaga compoziție într-o tavă de chec non-aderentă.

Treceți tava la cuptorul preîncălzit și lăsați să se coacă 40-50 de minute, până când casa miroase îmbietor. Puteți verifica dacă este gata înfigând o scobitoare în chec: dacă aceasta iese curată, înseamnă că și checul s-a făcut. Îl puteți servi cu unt de casă și gem de merișoare, așa cum am făcut eu.

Cafeaua, ceaiul și oamenii dragi vor fi o companie plăcută. Iar ziua răcoroasă se va transforma pe loc într-una caldă și parfumată a minuni proaspăt scoase din cuptor.




Text preluat
http://www.bistromargot.ro/dimineti-parfumate-banana-bread-sau-chec-cu-banane/

*

4906 vizite

Comenteaza




Citeste si

Universul 25

Experimente terifiante din istoria științei


Citeste si

Îngerul păzitor

Cine salvează Îngerul ?


Citeste si

Leul și boul

Fabulă


Citeste si

De dragoste

Eram o Evă


Citeste si

Oamenii pe care îi iubim

Nu pot trăi fără noi


Citeste si

Celei care minte

Flori însângerate


Citeste si

Bizzfinder

Toate afacerile românești


Citeste si

În fața Iadului

Hoardă sălbatică de ticăloși și ucigași