Ciorbă de perișoare

Curat românesc

Posted by Culinarescu on 2024-01-18 Delicii culinare

Deși ciorba de perișoare se poate face oricând în timpul anului, folosind ingrediente specifice sezonului, eu voi vorbi de ciorba mea de astazi, făcută cu ce aveam prin bucătărie, dar cu siguranță cu tot ceea ce avea nevoie ca să te țină cu gândul la ea...

Așa că, am tocat mărunt o ceapă mare. Am amestecat-o cu 600-700 gr de carne tocată de vită, ceva orez - cam 100 gr, un ou, 4 linguri cu suc de roșii, mărar, pătrunjel, boia dulce, cimbru, sare - câte o linguriță și piper.

...Ba nu ! Am mai pus o linguriță de cimbru !

...Și am făcut guguloaiele.

Apoi am tocat mărunt 2 morcovi mari, o ceapă potrivită, două felii dintr-o țelină mare și un ardei kapia roșu, pe care le-am fiert în 2 litri de apă, cu o linguriță de sare. După 20 de minute de fierbere am adăugat perișoarele, una câte una și am lăsat la fiert încă 25 minute.

Când orezul a arătat bine umflat, am oprit fierberea și am adăugat deasupra pătrunjelul verde proaspăt tocat.

Cât de buna a iesit ?... Mm... O nebunie !

Culinărescu

*

4905 vizite

Comenteaza




Citeste si

Bucuria de a trăi

Oamenii se plâng pentru orice


Citeste si

Viața ta

Vei primi doar ceea ce ai dat


Citeste si

Aripi de înger

Teo


Citeste si

Groparii României

Oamenii din umbră


Citeste si

Regele bălţilor

Terente


Citeste si

Copilărie

Gia


Citeste si

Covid19 - Iulie 2020

Nu, nu plătim prețul relaxării, plătim prețul lipsei de educație.


Citeste si

Asta îți va da încredere

10 sfaturi ajutătoare