Ardei umpluți

Un adevărat deliciu

Posted by Culinarescu on 2022-08-23 Delicii culinare

Privesc cu admirație toate poveștile gastronomice. Nu mă consider nici măcar un bucătar, dar când mă apuc de gătit...

Astăzi am făcut ardei umpluți cu carne.

Am luat câțiva ardei grași și frumoși, vreo șase, pe care i-am spălat și curățat de semințe. Am preferat ardei roșii și galbeni din soiul California. Îi găsesc foarte dulci, foarte potriviți pentru această experiență.

Am folosit 800 grame de carne de porc, o ceapă mare tăiată foarte mărunt, două ouă, 100 grame suc de roșii, 150 grame orez, mărar, pătrunjel, sare, boia de ardei dulce și cimbru, câte o linguriță din fiecare. Le-am amestecat pe toate și am creat umplutura.

Am umplut ardeii și i-am așezat într-o tigaie adâncă cu capac înalt - așa gătesc eu în atmosferă de aburi fierbinți, ca în cuptor. Am adăugat apă cam 4 cm cu o linguriță rasă de sare. Am stropit ardeii cu sos de roșii, cam 200 de grame, apoi am râșnit peste ei un pic de piper.

Am adus tigaia la starea de fierbere, apoi am lăsat-o la gătit moderat exact o oră și un sfert.

Cu câteva minute înainte de a opri gătitul am mai trecut cu încă 100 de grame de suc de roșii peste ardei... Așa, de imagine...

Nu vă voi spune despre gust și despre arome. Trebuie să faceți și voi ca să simțiți complet toată bucuria.

Așa că... Spor !

Culinărescu

*

2290 vizite

Comenteaza




Citeste si

Țuică fiartă cu piper

De Ignat


Citeste si

Drumul de zahăr

Sunt acasă


Citeste si

Idiot

Google Search


Citeste si

București

Unde ești


Citeste si

Întoarcerea la Evul Mediu

Religia la BAC


Citeste si

Specialele

Întotdeauna ele aleg


Citeste si

Ce se întâmplă

Nu simt că mă împlinește


Citeste si

La Lună Nouă

Vrăjitoarele cântă